Doprava

Smysluplná řešení dopravní situace

Dopravní zácpy a přeplněná parkoviště jsou každodenní realitou Prahy 13. Parkovat se nedá skoro nikde. Štve nás to stejně jako Vás. Naším největším problémem je tranzitní doprava a parkování lidí, přijíždějících každý den do Prahy za prací. Třináctka nesmí být dopravní tepnou a zároveň parkovištěm pro auta a kamiony. Doprava se musí změnit a musí být plynulá, pohodlná a s co nejmenším dopadem na životní prostředí. 

1. Podpoříme výstavbu P+R parkovišť a parkovacích domů se snadným přístupem k MHD. Budeme stavět moderní parkoviště plná zeleně a ne rozpálené asfaltové plochy.
2. Zasadíme se o zvýšení bezpečnosti pro děti a chodce. Budeme prosazovat zklidňování ulic a zpomalení provozu před školkami a školami nebo v blízkosti parků, dětských hřišť a zastávek MHD.
3. Systematicky budeme prosazovat modernizaci osvětlení přechodů na Praze 13.
4. Budeme hledat systémová řešení parkování rezidentů se zajištěním dostatečného prostoru pro bezpečný průjezd vozů IZS.
5. Zaměříme se na odstraňování bariér pro osoby se sníženou pohyblivostí a pro maminky s kočárky. Zasadíme se o budování bezbariérových nároží, bezpečnostních ostrůvků, zabezpečení přístupových cest ke školám, školkám apod.
6. Umožníme okamžité elektronické ohlašování autovraků v ulicích pomocí aplikace Naše Třináctka.
7. Půjdeme naproti cyklistům a chodcům a vybudujeme více cyklistických pruhů v přírodních parcích i na silnicích. Zároveň v nich ale musíme zajistit důsledné dodržování pravidel provozu.
8. Ve spolupráci s Technickou správou komunikací budeme usilovat o rychlejší a systémové opravy silničních a chodníkových povrchů.

Změňte to s námi

Chtěli byste se zapojit? Nebo se na něco zeptat? Napište nám.

 +420 605 724 437

Logo Senátor 21 pro Prahu 5
facebook